You have reached the website

Tillbaka till hållbarhet

HUR VI HAR OPTIMERAT VÅRT SYSTEM

Vi har lagt ner mycket av vår kunskap på att säkerställa att du kan njuta av utsökt kaffe med rätt mängd kaffe i kapseln samtidigt som minsta möjliga energimängd utnyttjas när du använder maskinen. Vi fokuserar våra ansträngningar på kapseldesign för att hitta lösningar med bättre miljöprestanda som samtidigt inte äventyrar kaffekoppskvaliteten.

UTMANINGAR

En stor miljöpåverkan från våra maskiner är mängden växthusgaser (GHG) som uppstår vid beredning av drycken. Allmän användning av maskinerna står för 21% av våra utsläpp av växthusgaser (29% av icke-förnybar energi och 22% av vatten som används). I Schweiz är energieffektiviteten i inhemsk utrustning betygsatt med sju olika klasser (från A till G). Vi använder detta utvärderingssystem för att bedöma våra prestationer eftersom inget betyg existerar på europeisk nivå.
 
 

VÅRA MÅL

  • Maximera energieffektiviteten och samtidigt upprätthålla samma dryckeskvalitet och temperatur.

  • Hålla vår "best in class" energistatus för varje ny maskin.

 

VAD VI GÖR

  • Under 2006 introducerade vi vår funktion ”eco-mode 20”, vilken gör att maskinerna automatisk stängs av efter 20 minuter.

  • Under 2010 introducerade vi ”eco-mode 5”, vilket ytterligare förkortar den tid det tar för våra maskiner att byta till automatisk avstängning.

 

 

VAD VI HAR UPPNÅTT

  • Vi sparade 45% av den totala energiförbrukningen med ”eco-mode 20” och därefter 60% med ”eco-mode 5”.

  • De förbättringar som gjorts sedan 2006 har lett till att alla våra nuvarande maskiner rankas som A-klass gällande energieffektivitet (schweizisk klassificering).

UTMANINGAR

Kapslarna är de viktigaste delarna av vår produkt. Genom forskning och utveckling vill vi försäkra att du får den bästa kvalitetsdrycken i varje kopp.

VÅRA MÅL

Att designa och skapa kapslar genom att optimera smak och konserveringsförmåga.

 

VAD VI GÖR

    • Utformningen av våra NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapslar är resultatet av många års forskning och utveckling. Kapslarna är tillverkade av mycket högpresterande plastmaterial som möjliggör en hög mekanisk motståndskraft på max. 15 bar i maskinen. Systemet möjliggör att kapselns interna tryck anpassas till de olika produkterna så att du får den bästa kvaliteten på ditt kaffe. Detta är anledningen till att vi kallar dem "Smarta Kapslar”.
    • Den patenterade designen garanterar att ljus och syre inte kommer in i kapseln, vilket gör att den färska smaken och aroman håller längre. 

Expertis

 
 

VAD VI HAR UPPNÅTT

Våra kapslar är utformade för att framställa ett brett urval av drycker med konstant hög kvalitet, med optimal hållbarhet av innehållet i upp till 12 månader.